Luetut hyvinvointikirjat vuonna 2022

Olen viime vuosina lukenut aika vähän, mutta viime vuonna sain luettua 10 kirjaa ja se on minulle näissä olosuhteissa aika hyvä määrä. Luen tällä hetkellä oikeastaan vain kahdenlaisia kirjoja, hyvinvointiin tai omiin kokemuksiin perustuvia kirjoja, kuten ulkomailla asumisesta. Tässä kirjoituksessa esittelen lukemani kuusi hyvinvointiin liittyvää kirjaa. 

Aloitin vuoden lukemalla Karita Aaltosen kirjoittaman Uskalla parantua -kirjan. Hänellä diagnosoitiin aivokasvain vuonna 2012. Kasvaimen uusittua ensimmäisen leikkauksen jälkeen hän päätti, että hänen on tehtävä muutoksia elämäänsä. Hän perusti firman paranemisensa ympärille, jossa hän päätti hoidoista, lääkkeistä ja ihmisistä ympärillään. Firma koostui seitsemästä osa-alueesta: päätös parantua, heimo, ruokavalio, kehon voima, mielen voima, toivon merkitys paranemiselle ja luonnon oma voima. 

Olin kuullut Karitan tarinan jo pariinkin otteeseen, joten kirjassa ei hirveästi ollut minulle mitään uutta. Halusin kuitenkin päästä siihen hyvään fiilikseen ja positiiviseen tunteeseen jonka tiesin tuosta kirjasta välittyvän. Kirjassa on paljon kuvia ja iso teksti. Se oli nopea ja miellyttävä lukea. Sain kirjasta jonkinlaista uutta voimaa ja positiivisuutta, että hyvin vaikeastakin tilanteesta voi selviytyä. 

Jatkoin paranemistarinoiden parissa ja seuraavaksi luin Kelly A. Turnerin Syövästä voi selviytyä -kirjan. Luin tätä parin kuukauden ajan aina yksi luku kerrallaan, en halunnut ahmia tätä heti kokonaan, vaikka kirjasta todella paljon pidinkin. Halusin syventyä jokaiseen aiheeseen sen jälkeen kun olin sen lukenut. Turner huomasi haastateltuaan lukuisia syövästä odottamattomasti parantuneiden ihmisiä, että yhdeksän asiaa nousi jatkuvasti esiin. Nämä ovat: ruokavalio, ota vastuu omasta terveydestäsi, noudata intuitiotasi, kasvirohdokset ja ravintolisät, vapauta tukahdutetut tunteet, kehitä myönteisiä tunteita, ota vastaan ympäristön tuki, syvennä henkisyyttäsi ja vahvista elämänhaluasi. Joka luvun alussa hän esittelee aihetta koskevia tutkimuksia ja sen jälkeen paranemistarinoita. Lopuksi on vielä vinkkejä siitä mitä itse voisi tehdä. Tästä kirjasta tuli yksi tärkeimmistä lukemistani kirjoista, koska se muutti omaa ajatteluani todella paljon ja tämän jälkeen hoitojeni suunta muuttui aika radikaalisti.

Kesällä luin Paranemisen avain -kirjan, jonka on kirjoittanut Alexander Loyd ja Ben Johnson. Kirjassa esitellään Loydin vuonna 2001 Jumalalta saatu lahja (hänen omien sanojensa mukaan) Paranemisen avaimet. Hänen vaimonsa sairasti masennusta ja hän etsi epätoivoisesti vaimolleen apua erilaisista hoidoista. Tällä menetelmällä hänen vaimonsa lopulta parantui masennuksesta. Johnsonilla itsellään oli myös terveyshaasteita, hänellä oli diagnosoitu Lou Gehrigin tauti, johon hän etsi apua. Hän tutustui menetelmään, käytti sitä noin kolme kuukautta ja parani. Sen jälkeen hän oli niin vakuuttunut menetelmästä, että alkoi käyttää sitä potilastyössään sekä työskennellä Loydin kanssa kertoakseen tästä menetelmästä eteenpäin.

Kirjassa tuota menetelmää hehkutettiin joka välissä, mielestäni hieman vähempikin olisi riittänyt. Kirjaa olisi myös voinut tiivistää aika paljon, jolloin se olisi ollut helppolukuisempi. Menetelmästä minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa ja mielestäni se on kokeilemisen arvoinen. 

Halusin lukea yhden kirjan EFT-menetelmästä, joten luin Nick Ortnerin kirjoittaman Tapping Solution -kirjan. EFT eli Emotional Freedom Techniques, on menetelmä, jossa sormenpäillä kevyesti naputellaan kehossa olevia akupunktiopisteitä. Tämä naputtelu on ollut jo pitkään pääasiallisin hoitoni jolla vapautan kehostani tunteita. Kirjassa on mielestäni hyvää perustietoa naputtelusta ja sopii hyvin sellaiselle joka ei tiedä menetelmästä yhtään mitään etukäteen. Se sisältää paljon esimerkkejä siitä minkälaisia asioita ja miten niitä voi naputella. Kirjassa viitattiin usein kirjailijan tekemään elokuvaan ja se onkin Youtubessa katsottavissa ilmaiseksi. Keskeytin kirjan lukemisen hetkeksi ja katsoin elokuvan, jonka jälkeen kirjan lukeminen loppuun oli helpompaa. Elokuva löytyy täältä.

Eläkkeellä olevan kirurgin Bernie Siegelin Paranemisen taito -kirja oli hyvin mielenkiintoinen. Kirjassa on yksi osa omistettu piirustuksille eli mitä alitajuntamme viestittää piirustusten kautta. Kirjassa oli kuvia näistä piirustuksista tulkintoineen joita hänen potilaansa, toisten lääkäreiden potilaat, hänen omat perheenjäsenensä tai jopa hän itse oli piirtänyt. En ollut koskaan aiemmin tällaisesta kuullut ja harmitti kun en itse piirtänyt jotakin kuvaa ennen kuin aloin lukea näitä tulkintoja. Olisi ollut mielenkiintoista tietää mitä oma alitajuntani olisi viestittänyt tätä kautta. 

Kirjan perusteella Siegelistä jäi kuva lämminhenkisenä ja hyvin avarakatseisena ihmisenä. Kirjaa lukiessani mietin välillä sitä tosiasiaa, että hän tosiaan on lääkäri. Omaa sydäntäni lämmitti hänen kertomuksensa omista lemmikeistään sekä kiinnostuin tietämään lisää eläinkommunikoinnista. 

Juuri ennen vuoden loppumista sain luettua Amy B. Scherin kirjoittaman Healing -kirjan. Syy siihen miksi alkujaan ostin tämän kirjan, oli se että hänellä on aika samanlainen tausta kuin itselläni. Hänelläkin oli diagnosoitu borrelioosi. Hän kävi läpi kantasoluhoidon Intiassa, josta hän on kertonut tarkemmin jo aiemmin julkaistussa kirjassaan. Näiden hoitojen jälkeen hän voi jokusen vuoden hyvin, kunnes oireita alkoi taas ilmaantua. Nyt hän päätti kääntyä energiahoitojen pariin ja se johti lopulliseen paranemiseen sekä uraan energiaterapeuttina. Kirjassa esitellään paljon erilaisia tekniikoita joita voi itse kokeilla.

Minulla on useampikin kirja kesken ja yritän niistäkin kirjoittaa kun vain saisin ne luetuksi. Olisi kiva kuulla kommenteissa jos sinulla on vinkata jokin hyvä hyvinvointiin liittyvä kirja. Erityisesti tällaiset helppolukuiset ja kevyet kirjat kiinnostavat. Tällä hetkellä kun jumitan sellaisissa kirjoissa jotka ovat hyvin yksityiskohtaisia. Kaipaan näiden vastapainoksi kevyttä lukemista.

Kommentit