Vanhan blogin kirjoituksia: Bemer

Pidin aiemmin blogia borrelioosista ja ajattelin tuoda sieltä tänne uuteen blogiini joitakin vanhoja kirjoituksia. Vanhan blogin kun olen jo sulkenut, enkä ole ajatellut sitä enää koskaan avata uudelleen. Halusin tämän kirjoituksen tuoda tänne uuteen blogiini, koska sain Bemeristä silloin niin suuren avun. Ostin Bemerin ja kirjoitin alla olevan tekstin suunnilleen kolme vuotta sitten.  

Bemer on laite joka parantaa mikroverenkiertoa ja näitä tällaisia erilaisia PEMF-laitteita (pulsed electromagnetic field) on markkinoilla useita erilaisia. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin lopulta Bemeriin. Harkitsin ostosta aika pitkään siitä syystä että laite on hyvin kallis. Ostin Bemer Classic setin, jonka hinta on 3130 euroa. Bemer Pro setti olisi maksanut 4400 euroa ja se sisältää pari lisävarustetta, joita tässä omassani ei ole. Ostin lähinnä hinnan takia tämän halvemman ja päätin, että jos myöhemmin haluan ostaa noita lisävarusteita, niin ostan niitä sitten erikseen. Koin ottavani aika ison riskin siinä, että ostin kalliin laitteen ilman, että olin kokeillut sitä kertaakaan ennen ostamista. Mietin myös sitä, että jos reagoin myös tähän niin vahvasti kuin muihin kokeilemiini hoitoihin, niin laite voisi sen takia jäädä kokonaan käyttämättä. Olin kuitenkin niin vakuuttunut siitä, että laite voisi mahdollisesti auttaa, niin päätin sitten ottaa sen riskin. Mielestäni se kannatti.

Pohdin alkuun paljon sitä, että mihin tämä laite kannattaa sijoittaa, että sen saa helposti ja nopeasti käyttöön. Jos laite on liian vaivalloinen käyttää, niin minulta loppuu aika nopeasti sen käyttö. Hallintayksikkö eli B. Box on sijoitettuna yöpöydän sisälle ja hoitoyksikkö B. Body on sängyn vetolaatikossa, silloin kun se ei ole käytössä. Toinen hoitoyksikkö B. Spot on tarkoitettu kohdennettuun hoitoon, käytän sitä lähinnä kantapäähän. Sekin mahtuu käytön jälkeen tuonne yöpöydän sisään muistivihkon ja kynän kanssa. Laitan joka hoitokerran jälkeen ylös päivämäärän, kellonajan, ohjelman tai tason sekä mahdolliset tuntemukset.

Laitteessa on 10 erilaista intensiteettitasoa ja kolme etukäteen määriteltyä ohjelmaa sekä uniohjelma. Koko kehon hoidossa käytetään tasoja ja itse käytän tällä hetkellä vain ensimmäistä tasoa. Kolme etukäteen määriteltyä ohjelmaa on tarkoitettu kohdennettuun hoitoon, joista käytän ainostaan P1 -ohjelmaa ja otan sen aina sen jälkeen kun olen ottanut koko kehon hoidon. 

Bemeriä käytetään normaalisti pari kertaa päivässä, kahdeksan minuutin ajan. Ohjekirjassa on ohjelma jota voi noudattaa jos vain pystyy. Reagoin laitteeseen niin voimakkaasti, että tulin siihen tulokseen, että kuuntelen omaa kehoa ja menen sen mukaan. Pitää myös muistaa juoda paljon vettä ennen ja jälkeen, minulta tämä usein unohtuu.

B. Spotilla hoidan muun muassa kantapäätä. Mukana tuli kiinnitysvyö jolla sen saa pysymään paikoillaan.    

 

Aloitin Bemerin käytön joulukuussa 2019 ja heti ensimmäisestä päivästä lähtien tunsin kasvoilla lämmön tunteen. Samalla nenäni ja osa poskistani muuttuivat punaisiksi. Tämä on välillä voimakkaampaa, riippuen ihan siitä kuinka paljon olen laitetta käyttänyt. Kun tilanne menee sellaiseksi, että kuumotus kasvoissa ja pään sisällä on todella voimakasta, niin otan taukoa käytöstä. Tunnen myös päivittäin kainaloiden ja nivusten imusolmukkeissa kipua sekä välillä koko kehon kipujen pahenemista. Alussa pystyin paljon useammin käyttämään laitetta. Otin alkuun hoidon kaksi kertaa päivässä, mutta nyt enää silloin tällöin, sitten kun keho on taas hieman rauhoittunut. Huomasin jokin aika sitten, että aivosumuni oli helpottanut. Vielä viime syksynä se oli todella ikävä vaiva kun yritin opiskella, ettei siitä oikein meinannut tulla mitään.  

Vuonna 2023 aivosumu on edelleen pysynyt poissa. Myös oikea kantapääni joka kipeytyi ennen Bemerin aloittamista pienestäkin liikunnasta, parani niin, että pystyn liikkumaan ilman pyörätuolia. Kantapää kipeytyy edelleen jos liikun useamman kilometrin, mutta kipu ei silloinkaan ole niin kovaa, mitä se aiemmin oli. Sanoisin, että kantapääni on noin 80-90% parempi mitä se oli ennen kuin aloitin tekemään hoitoja Bemerillä. Nykyään käytän Bemeriä enää aika harvoin, koska tuo kuumotus alkoi tuntua niin ikävältä.

Kommentit