Käyttämäni kosmetiikka

Se taisi olla vuosi 2016, kun kävin kaiken kosmetiikkani läpi sovelluksella, joka ilmoitti jos niissä oli jotakin terveydelle tai luonnolle haitallisia ainesosia. Tällöin oikeastaan kaikki käyttämäni tuotteet lensivät suoraan roskiin, koska jokaisessa oli joko alumiinia (meikeissä) tai jotakin muuta sellaista jota en enää iholleni sen jälkeen halunnut laittaa. En ole koskaan oikein ollut kiinnostunut kosmetiikasta ja koin ettei minulla riitä kiinnostus alkaa tutkia mikä olisi parempi vaihtoehto pois heittämilleni tuotteille. Meikkaaminen jäi kauan sitten ja muutama vuosi sitten luovuin hoitoaineen käytöstä. Saan jotakin kummallista tyydytystä siitä, että tuotteita on käytössäni näin vähän.

Käytössäni on Radiuksen hammastahna joka on fluoriton. Ostan sitä useamman tuubin iHerbistä kerralla. Hinta on noussut huomattavasti siitä mitä se joskus oli, kun aloin sitä käyttää. 

Ostan iHerbistä samalla myös Sierra Bees -merkin huulirasvaa. Suosikkini on kaakaovoista tehty miedosti kaakaovoille tuoksuva huulirasva.

Shampoo on ihan tavallinen LV:n shampoo. En ole jaksanut tutkia tarkkaan olisiko tätä parempaa vaihtoehtoa olemassa. Ennen käytin sellaista jossa oli puolet pitempi ainesosaluettelo ja siinä oli jokin tuoksu. Nykyään käytän vain tuoksuttomia tuotteita. 

Rasvana käytän apteekista ostettavaa Novalania. 

Suihkusaippuana toimii Acon pesuneste, jolla pesen myös kasvot.

Tavallista palasaippuaa käytän ainoastaan sheivatessa.

Schmidt`s merkin deodorantti on ollut käytössä niinä harvoina kertoina kun on ollut tarvetta sellaista käyttää. Kotona en käytä deodoranttia ollenkaan, joten sitä tulee harvoin laitettua. Käytämme miehen kanssa samaa soodatonta ja tuoksutonta versiota. Tätä ei taida samoilla ainesosilla saada enää mistään. Ostimme Bulgariasta jostakin nettikaupasta heidän varaston loppuun ja tätä pitäisi riittää useammaksi vuodeksi, koska menekki on niin vähäistä. 

Kuvasta puuttuu käsien pesuun tarkoitettu nestesaippua, jonka ostamme kolmen litran kanistereissa. 


Kommentit