Vanhan blogin kirjoituksia: mikroskooppianalyyseja

Näiden analyysien tekemisestä on jo aikaa, mutta kirjoitan näistä nyt kun on aiemmin jäänyt kirjoittamatta. Olen tehnyt siis kaksi erilaista mikroskoopilla tehtävää tutkimusta, darkfieldin (pimeäkenttä) ja luultavasti toinen oli brightfield. En osaa oikein sanoa mitä näillä on eroa ja löytyykö toisella jotakin sellaista jota toisella ei löydy. Kerron tässä vain omista löydöksistä, enkä osaa näitä itse erityisemmin tulkita.

Darkfield on otettu sillä tavalla, että se on lähetetty Saksassa postitse yhteen saksalaiseen paikkaan joka tutki nämä näytteet. Brightfield oli toisessa paikassa ja olin itse paikan päällä. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi ehdottomasti pitänyt olla myös darkfieldissä paikan päällä, että olisin saanut testistä enemmän irti ja olisi voinut kysellä löydetyistä asioista. Minulle jäi tästä oikeastaan enemmän kysymyksiä kuin sain vastauksia. Tuli mieleen, että olisinhan näistä voinut vaikka jälkikäteen kysellä sähköpostitse, että mitä löydökset tarkoittavat, mutta ei tullut silloin mieleen. Nyt tuntuu, että siitä on jo mennyt liian paljon aikaa, että enää kehtaisin asiasta kysellä. 

Minulla myös tuon näytteen ottaminen epäonnistui, koska näytteenottopaketissa ei ollut sellaista napsautettavaa lansettia, vaan pelkkä piikki. Tuollaisella lansetilla saa helposti sormenpäästä otettua verta, mutta tavallisella piikillä on ihan hirveän vaikea saada tulemaan sitä tarpeeksi, kun ei uskalla työntää itse sitä tarpeeksi syvälle. Näytteet olisi tutkittu kahteen kertaan, mutta seuraavana päivänä jolloin olisi pitänyt tutkia etenkin Borreliaa, niin sitä ei voitu tehdä sen takia kun näytteessä ei ollut tarpeeksi verta. Veri kuitenkin tutkittiin lisäksi radionisella (radionik) testauksella ja sillä tuo Borrelia kuitenkin havaittiin. Miehelle tehtiin myös tämä darkfield ja hän onnistui tässä näytteenotossa minua paremmin ja sai kunnollisen näytteen lähetettyä. Laitan hänen luvallaan tähän esimerkiksi yhden hänen kuvistaan (viimeinen kuva), kun omani ovat varmaankin materiaalin vähyyden takia niin haaleita.

 

Löydöksistä ymmärrän sen, että löytyy Candidaa, Leptotrichia buccalis -bakteeria, streptokokkeja, ja solun sisäistä liikahappoisuutta. Muista löydöksistä en sitten ymmärtänyt yhtään mitään. Olisin toivonut, että tuloksia olisi jollakin tavalla selitetty, että mitä nämä ovat. Oli vain lista löydöksistä ja kuvia. Tulokset olivat myös vain saksaksi.

Kävin sitten myöhemmin brightfieldissä, kun tuntui etten ihan saanut darkfieldistä kaikkea sitä tietoa jota olisin halunnut saada. Otin tilanteessa muutamia kuvia itse löydöksistä, koska tekijä ei niitä ottanut. Kuvat ovat hieman huonolaatuisia, kun en ole oikein hyvä ottamaan kuvia ja tilaanteessa ei ollut hirveästi aikaa kuvailuun eli ovat hieman hätäisesti otettuja. Koen, että tästä sain sitten enemmän irti, kun pystyin löydöksistä kysymään suoraan tekijältä.

Punasoluja oli näytteessä aika heikosti ja syyllinenkin löytyi aika pian. Siellä näkyi useampi eliö jotka olivat punasolujeni kimpussa syömässä niitä. Näitä löytyi eri vaiheessa olevia. Tekijä kertoi tämän olevan parasiitti, mutta tarkemminhan sitä ei pysty sanomaan että mikä parasiitti.

Valkosoluja löytyi muistaakseni kaksi tai kolme kappaletta. Näytteestä löytyi vielä hiivalauttoja, mutta näitä oli vähemmän kun itse olin alun perin ajatellut että niitä olisi. Olin aika huojentunut, kun ajattelin ennen tutkimusta, että vereni olisi ihan täynnä hiivalauttoja, mutta tilanne olikin paljon parempi. Hiivaa siis löytyi verestä, jossa sen ei kuuluisi olla, koska se kuuluu suolistoon. Näytteestä löytyi vielä joitakin vajeita.

Kuvassa on parasiitti kahdessa erilaisessa muodossa punasolun kimpussa. Toisessa kuvassa on keskellä hiivalautta.

 
 
Mielestäni on mielenkiintoista mitä kaikkea mikroskoopilla voidaan tutkia. Kaikenlaista sitä löytyykin, mutta mikä tieto sitten on oleellista ja mikä ei. Mitä löydöksiä on oman voinnin kannalta järkevää lähteä hoitamaan pois. Itse ajattelen niin, että ihmisen keho on aika täynnä kaikenlaisia bakteereja ja muita eliöitä, eikä aivan kaikkea tarvitse lähteä tappamaan, koska en usko että kaikki aiheuttavat siellä ongelmaa. Tärkeämpää on se, ettei kuormita immuunipuolustusta liikaa ja tukee sitä terveellisillä elämänvalinnoilla. Esimerkiksi tuo Leptotrichia buccalis -bakteeri kuuluu suun normaaliin flooraan, niin en näe että minun täytyisi sitä lähteä poistamaan tai että se aiheuttaisi minulle oireita. Näiden tulosten pohjalta minua lähinnä kiinnostaa tehdä tuolle parasiitille jotain sekä hiivan haluaisin pois verestä.

Kommentit