Vilna

Lähdettiin miehen kanssa huhtikuun lopussa viideksi päiväksi Vilnaan. Hotelliksi valitsimme hotelli Vilnian. Olimme tyytyväisiä kaikkeen. Huoneet olivat isot, näkymä oli sisäpihalle ja palvelu hyvää. Taksi maksoi lentokentältä hotellille 36 euroa, tuntui hieman että meitä huijattiin. Toiseen suuntaan matka maksoi 20 euroa, kun pyysimme hotellivirkailijaa soittamaan meille lähdettäessä taksin.

Hotelli Vilnia

Tuomiokirkko
  

Maanantaina oli niin sateinen sää ja museot olivat kiinni, joten emme tehneet muuta kuin kävelleet syömään ja kauppaan. Kävimme myös nopeasti pyörähtämässä tuomiokirkossa sisällä. 

Tiistaille oli luvattu ainoaa päivää jolloin ei sataisi ollenkaan, joten lähdimme kipuamaan Kolmen ristin kukkulalle katsomaan hienoja maisemia. Sen jälkeen lähdimme katsomaan Gediminasin linnan tornia lähempää. Sinne olisi mennyt myös köysiratahissi, mutta mielestäni tänne oli helpompi nousu kuin Kolmen ristin kukkulalle, joten menimme ihan jalkaisin. Emme menneet Gediminasin torniin sisälle. Jäimme vain katselemaan upeita maisemia, kukkulalta näkyi hyvin kaikkiin suuntiin. Tämän jälkeen kävimme vielä Bernardinen puistossa.

Kolmen ristin kukkula

Näkymä Kolmen ristin kukkulalta.     


Gediminasin Linnakukkulalle oli jyrkkä kipuaminen ylös.

Näkymä Gediminasin Linnakukkulalta.


Gediminasin linnan torni.

Keskiviikkona oli taas sadepäivä. Siksipä suuntasimme tiemme museoon (Liettuan suurruhtinaiden palatsiin). Valittavana oli neljä erilaista reittiä. Valitsimme kaikki neljä ja hinta oli 12 euroa yhdeltä henkilöltä. Ensimmäisellä reitillä oli arkeologisia kaivantoja ja niissä löydettyjä esineitä. Toisella reitillä lähinnä tauluja ja vanhoja puisia huonekaluja. Kolmas reitti oi hyvin suppea, se sisälsi vanhoja aseita. Neljäs reitti oli pieni näyttely arvomerkeistä. Kävimme myös museon kuudennessa kerroksessa, jossa oli näköalatasanne ja sieltä oli hyvät näkymät kaupunkiin. Ajattelin, että sadepäivänä museossa olisi enemmänkin porukkaa, mutta saimme kulkea museossa lähes koko ajan kahdestaan.

Pienoismalli tuomiokirkosta, suurruhtinaiden palatsista ja Gediminasin Linnakukkulasta. Nuo valkoiset rakennelmat ovat olleet joskus pystyssä, mutta eivät enää.



 
Kuudennen kerroksen näköalatasanteelta oli myös hyvät näkymät joka suuntaan.

Torstaina menimme tutustumaan lisää Bernardinen puistoon, koska se sijaitsi suoraan hotellimme vastapäätä, joten sinne oli helppo mennä. Kävelimme sen nyt kokonaan läpi. Puistossa on useita suhkulähteitä ja lampi sekä paljon kukkaistutuksia. Perjantaina lähdimme päivällä kotia kohti.



Olen iloinen siitä kuinka hyvin kantapääni kesti, se ei tullut kertakaan matkalla kipeäksi. Muuten jalat kyllä tulivat, kun en ole kymmeneen vuoteen kävellyt näin paljon. Olen iloinen myös siitä, ettei mitään nähtävyyttä tai paikkaa jäänyt katsomatta sen takia, etten olisi pystynyt kävelemään.

Kommentit